F1 AAN TAFEL: ZIN EN ONZIN UIT DE PADDOCK

Het nieuwe Formule 1 seizoen is in aantocht! Deze weken testen de teams hun nieuwe auto’s en de countdown tot de eerste race van het seizoen wordt steeds korter. Tijd dus om een podcast over Formule 1 te bespreken op mijn blog: F1 aan tafel.

Ik ben al van jongs af aan een Formule 1-fan. Vroeger keken we in huize Renema met z’n allen naar de races, ook met onze neefjes en oom. Mijn jongste herinnering is een herinnering aan het moment dat Ayrton Senna verongelukte op het circuit van Imola. De sfeer die destijds in huis hing, zou ik blijkbaar nooit meer vergeten.

Eerlijk is eerlijk, ik keek een aantal jaar geen Formule 1. Na de hegemonie van Michael Schumacher was ik even op de sport uitgekeken.

De intrede van Max Verstappen in de koningsklasse van de racesport liet me weer helemaal verliefd worden op de Formule 1.

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws volg ik de social media-accounts van alle teams en hun coureurs. Alleen geeft dat weinig duiding. De podcast van Grand Prix Radio, F1 aan tafel, doet dat wel.

Rene Hoogterp

De podcast wordt gepresenteerd door René Hoogterp. Als je fan bent van racesport, ken je Hoogterp misschien als commentator van bijvoorbeeld de Indycar op Ziggo Sport. Ik denk dat Hoogterp de opvolger van Olav Mol gaat worden.

Hoogterp heeft meestal drie gasten aan tafel. Vaak zijn dit medewerkers van Grand Prix Radio, maar er schuiven ook regelmatig gasten aan die bekender zijn in het mediacircuit. Denk aan Olav Mol, Jack Plooij, Rob van Gameren an Jan Lammers.

Drie onderwerpen

Elke aflevering worden drie onderwerpen besproken, geanalyseerd of geduid. Althans, dat gebeurde tot nu toe. Grand Prix Radio is de podcast in de winterstop van de Formule 1 gestart. Ik heb nog geen idee dus hoe de podcast vormgegeven wordt tijdens het seizoen. Wellicht kiezen de makers dan voor een andere insteek.

Niet dat dat nodig is trouwens, want ik vind het juist wel fijn dat er telkens drie onderwerpen besproken worden. Natuurlijk zijn er wat zijweggetjes die voorzichtig bewandeld worden, maar over het algemeen houdt Hoogterp de tafel on topic.

Abacadabra

Een aflevering van F1 aan tafel duurt ongeveer een half uur. Echter, met het nieuwe seizoen in aantocht, duurden de laatste twee afleveringen iets langer, maar nooit langer dan een uur. Een prima lengte, vind ik zelf.

Vooral fans van Formule 1 zouden deze podcast moeten luisteren. Ben je geen fan of weet je er gewoon net iets te weinig van Formule 1, dan kan ik me voorstellen dat je het soms abacadabra vindt waar de mannen over praten. Het gaat soms namelijk best diep in op de sport en niet alles wordt even goed uitgelegd dat het voor een leek ook te begrijpen is.

Desondanks vind ik deze podcast een aanwinst voor mijn iPhone. Niets is lekkerder om bijvoorbeeld tijdens het afwassen bijgepraat te worden over de onderwerpen die in de Formule 1-wereld spelen. Ideaal!

Luister jij ook naar de Formule 1 aan tafel podcast van Grand Prix Radio? Laat me in de comments of via Twitter (@luuc) weten wat je ervan vindt!

2 thoughts on “F1 AAN TAFEL: ZIN EN ONZIN UIT DE PADDOCK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *